Sea Food Kepiting (Pendapat Antara Mbah Fadhol Senori dan Mbah Maimun Zubair)

12 Agustus 2016

Sea Food Kepiting (Pendapat Antara Mbah Fadhol Senori dan Mbah Maimun Zubair)

Kepiting: Antara Mbah Fadhol Senori dan Mbah Zubair Sarang,

Pas ngaji fathul muin kalinganku, Ustadz Saudi Hafidzohulloh cerito; mbah zubair nate seloyo pendapat karo mbah fadhol soal hukum mangan kepiting opo rajungan... coro mbah ber halal, coro mbah fadhol harom...

Akhire kedua romo yai nggawe hukum, ndi seng ijtihade bener bakal diwenehi tondo Pengeran.. kelinganku, sing wafat ndisik kuwi seng salah.. nanging akhire romo yai kalih-kalihe podo oleh tondone.. plek podo.. maknane; ncen hukume loro...

Sea Food Kepiting (Pendapat Antara Mbah Fadhol Senori dan Mbah Maimun Zubair)

Ono maneh seng crito (nak iki qil qol urung pati kuat sanade), zaman mbah nawawi banten ngrungokke debate wong Arab soal kepiting akhire beliau ngrogoh sak klambi jubahipun...

Mak bedunduk, ono khewan koyo yuyu teles kebes dijupuk kebeg banyu.. seng maknane kuwi kewan laut utowo murni banyu.. akhire sepakat nak kui halal..

Iwak iki pancen mahallul ijtihaad ulama, nak coro malikiah malah oleh mutlaq.. walaupun poro habaib akeh seng ngaramke..

Mirip karo hewan jirrits, ateges welut.. mirip karo ulo.. nak wong Arab weruh jijik.. kaidah mestine hukume haram.. wong mlebu yastakhbitsuhul arob.. nanging ulama jowo cenderung halal.. wong uripe neng banyu...

Ya Jawa ya Jawa Baqor, jowo koyok sapi.. Ya Jawa ya Jawa ya'kulul khonas, jowo mangan ulo... (padahal asline mangan wellut...wong arab ngirone wong jowo mangan ulo padahal welut)

‪#‎kadang2‬ nderek ulama seng ngalalke enak2 ben roh rasane.. seng jelas kriuke meh mirip koyok bakaran walang otowo jeroan udang... Bismillah, niat nderek setengah ngulomo kang gampang lan tepat...

monngo didahar riyenn...

0 comments:

Posting Komentar test