Santri Vs Nganten - Bukannya Ngempet tapi Tadabbur

26 Maret 2016

Santri Vs Nganten - Bukannya Ngempet tapi Tadabbur

Santri Vs Nganten - Bukannya Ngempet tapi Tadabbur
Santri Vs Nganten
(Edisi tadabbur ora kok ngempet)

Jare kitab fathul izaar:
Ni'matud dunyaa tsalaatsatun fal tu'tabar
Enake dunyo kapan wes nglakoni barang telu...

Pertama, lumsun ndemek
maknane nyekel kitab kanggo santri
dilus-lus, dicekel njuk diisik-isik

Kedua, wa qublatun lan diambung kitabe
ojo muk dicekel balik dibukaki.. diambungi diresapi tur dirasakne..

ketiga, wa idzkhoolul afkaar (dzakar nak ng fathul izar)..
dilebokne neng njero pikiran
ojo nganti bungen tuo
ateges mlebu kuping tengen metu kuping kiwo...

ono maneh dhawuh seng mirip
yoiku ngendikane ulama :
ya lailu thul ya naumu zul ya subhu qif laa tathlu'i
wengi seng suwi, subuh ojo metu, turu ilango, mbok ben marem aku karo kitabku (bojoku..asline dawuh..)

nikmate podo mung bedo bentuke..
siji nikmat jasmani, seng siji nikmat ruhani
nikmat ruhani sifati abadi kyok dene nikmat jasmani diabadikne Allah neng surgo

Neng quran ono dhawuh: innahu kaana lii qoriin
aku nduwe konco mbiyen neng dunyo..
maknane ahli surgo tetep nostalgia eleng kejadian seng pernah dilakoni neng dunyo...

Santri Vs Nganten - Bukannya Ngempet tapi Tadabbur

lajeng ibnul qoyyim dhawuhan:
nek masalah dunyo bae dieleng2 penduduk surgo, opo maneh masalah ilmu agomo kanggo ulama seng wes ngrasakne lazate ilmu...

dadi maknane, koyok dene santri do debat ilmu mbahas dalil lan quran hadis naliko zaman neng dunyo...
mongko semono ugo suk neng surgo tetep dilanjutke debat2 tane mbahas ilmune gusti Allah swt.

Njuk pie nek wes ngeneki.. jeh pengen ngaji terus meskipun wes tekan neng surgo??

Allahummaj'alnaa min ahli ngaaji fis surgaa...

0 comments:

Posting Komentar test