Mewakafkan Diri Ini Untuk Ilmu Daripada Dunia

26 Maret 2016

Mewakafkan Diri Ini Untuk Ilmu Daripada Dunia

"awakku wes tak wakofne kanggo ilmu.. dadi ladzate ngaji iso tak rasane" dhawuhe abah dimyati banten..

"asy Syafii nek mulang ngisor bokonge dicengkal nggowo botol.. mergo ra kroso metu getih nak pas mulang.. wes kadung weruh nikmati ngelmu" dhawuhe al baihaqi teng manaqib asy Syafii..

"aku pengin Allah ngetokne kebeneran nak musohku pas aku debat.. ben akune ketok salah.. aku pengin menungso ngaji ilmuku tapi podo ora kenal aku.. men iso tulus anggone mbelajari.." dhawuhe an nawawi ncirtakne asy syafii neng kitab majmuk

Ulama ulama..
dho ngerti batese.. beliau mileh ilmu ketimbang dunyo seng wes ngejar.. rumongso ora bakate lan ora tertarik.. walaupun jane yo pantes ae..

an nawawi ditawari dadi mufti yo emoh..
al ghazali ditawari rektor maneh yo emoh..
zakariyya al anshari sugeh.. tapi ora kerso dadi pendampinge rojo pas ditawari.. mileh ngelmu leh dunyane katut..

Siji maneh.. al Asdi seng ngarang durorul hukkam..dhawuhan.. aku wes suwi pengin metu songko musibah diangkat dadi qadhi..
mbarang Allah maringi struk separo.. bungah atiku.. tak nazari malah nak ora pengin dadi qadhi maneh.. arep ngarang syarah ghurorul ahkam ae..

kaleksanan.. nyatane yo isih pancet sugeh..
angel ulama iku.. ora seneng dunyo tapi dunyo seng malah ngejar ngejar..

nasib nasib awak dhewe..
wes ora tingkatan ulama jeh dunyo ora ngejar2 sisan.. loro pindo..
Minimal jek seneng ae..

Rabbi wahsyurna fi zumrotihim
Mewakafkan Diri Ini Untuk Ilmu Daripada Dunia

0 comments:

Posting Komentar test