Istiqomah Lebih Baik Daripada Seribu Karomah

26 Maret 2016

Istiqomah Lebih Baik Daripada Seribu Karomah

Al Istiqomah Khoirun Min Alfi Karomah

Istiqomah ngibadah luwih apik ketimbang opo ae
Gene?
Mergo podho karo intine dadi menungso
Ngibadah..

Mung ibadah ra kudu solat thok,
Iku lak malaikat Sholat jenenge
Utowo nulis buku thok..
Iku lak malaikat safaroh jenenge
Utowo nggowo tasbih thok
Iku lak hamalatul Arsyi bagiane

Senenge menungso zo iki
Opo ae iso dadi ibadah
Garek niate
Turu niat ninggalne duso, ibadah
Kerjo niat tulung ngaji, ibadah
Opo maneh ngaji...

Istiqomah Lebih Baik Daripada Seribu Karomah

Pokok barang mubah minimale iso dadi ibadah
Neg zino kanggo tulung sholat zo ra ibadah
Wong barang haram

Imam Abu Yazid al Busthomi terkenal ahli poso
Tibake ono tamu pengen ngecek bener orane
Naliko sogat tamu, eee beliau nderek dhahar
Disanggah tamune: jare terkenal ahli ibadah
Kok mangan?
Dijawab: aku mbaturi sampean ben ora isin iki zo ibadah
Wong idkholus surur..

Maknane, kapan nduwe ilmu
Kabeh perkoro iso dadi ibadah
Ij'alnaa min ahlil ilmi wal ibadah..

0 comments:

Posting Komentar test