Definisi Kaya Dari Berbagai Perspektif (Untuk Menghibur Diri)

29 Maret 2016

Definisi Kaya Dari Berbagai Perspektif (Untuk Menghibur Diri)

Wernane Sugih
(Kanggo Seng Luru Adem)

Quran nek dhawuh: lil ladziina uhshiruu fii sabiilillaahi laa yastathii'uuna dhorban fil ardhi.. wong2 seng kepekso ra biso kerjo temenanan..

Entah, aku punya bau nuansa keunikan kata2 Quran.. biasanya saat menggunakan redaksi laa yastathii'uuna itu konteksnya ada yg merasa berdosa,, misale: laa yastathii'uuna hiilatan wa laa yahtaduuna sabiilaa..

Maknane, wallahu a'lam, kapan wong ra biso sugih ki mestine kroso koyok ono seng ora pas.. mergo piye ae koyok2 Quran lan rosululloh nuntun umat kon sugih..

Sayyid Muhammad (udu al Maliki) dhawuhan dalam kitabnya (at tahliyah wat targhiib) bahwa maksud hadis laa faqro maniqtashoda.. ora ngarah feqir wong seng iqtishod.. maknane khorju luwih cilik timbang dakhlu.. pengeluarane ora ngalahke pemasukan..

Definisi Kaya Dari Berbagai Perspektif (Untuk Menghibur Diri)

Abah Rois mbiyen nak dhawuh.. sugih ki ono loro.. siji mergo pemasukane seng lueh gedhi sekhinggo pengeluaran opo ae ora kroso.. loro, mergo pengeluarane seng lueh cilik akhire pemasukan cilik pun ra pengaruh..

Enak seng ndi? karek tipe wonge.. kapan dekne kepikiran liyane dunyo.. ngarang kitab, ndidik santri murid, nggalang sosial, lsp mongko sugih nomer loro seng pas,. neng kudu kuat ngempet.. ketoke abot ananging butoh ki relatif.. jan jane wajib tuku kulkas mergo bakulan es batu, akhire ora sido mergo bakulan angkringan..

Seng penting ojo ora sugeh babar blas ... monggo arep melu sugeh seng model ndi... nak blas yo mesti harome wong dekne kelebu tomak bondone wong liyo mergo nduwe butoh gede terus kemecer.. na'udzu billahi min dzaalika

‪#‎oleh‬ oleh songko ziaroh sunan ampel keangen2 koyok mengkono rek.

0 comments:

Posting Komentar test